Applikationer

Däck

Den globala däcktillverkaren Michelin har utvecklat ett hållbart racingdäck som innehåller 46 procent förnybart och återvunnet material, inklusive återvunnen kimrök från Enviro. Michelin har också utvecklat ett racingdäck för MotoE World Cup, som består av mellan 33 och 40 procent återvunnet material, med hjälp av Enviros teknik.

product_04

Gummi

EnviroCB ™ P550 ersätter 100 % av den ursprungliga N550 i EPDM-baserade chassipluggar som kommersiellt produceras av AnVa Polytech för Volvo Cars. Pluggarna är gjorda med formsprutningsteknik och finns i flera olika varianter. Innan godkännandet gick pluggarna igenom ett omfattande testprogram för att säkerställa att chassipropparna uppfyllde Volvos strikta kvalitetsstandarder. Verifieringen omfattade allt från åldringstester av materialet till testning av själva montering av pluggar i Volvo-bilar.

product_07

Gummimembran

EnviroCB ™ P550 har testats för att ersätta 100 % av den fossila kimröken N550 i EPDM-baserade gummimembran inom applikationer för byggnader med specifika väderbeständighetskrav.

Processen att blanda, kalandrera och vulkanisera var densamma som när man använde fossil kimrök N550 och slutprodukten klarade samma tester och kravbild som när fossil kimrök nyttjades.