”Vi ska presentera Enviro för Chiles president”

Nu kommer Chiles president Michelle Bachelet till Sverige på inbjudan av H.M. Konungen. Även Enviro har bjudits in till detta statsbesök, vars ena huvudtema är Innovationer med fokus på hållbar stadsutveckling. Enviros styrelseordförande Stig-Arne Blom deltar på tisdagens middag och vd Thomas Sörensson kommer under onsdagens möte om handel och näringslivsfrågor presentera företaget.

– För Enviro är det här ett fantastiskt tillfälle att presentera vår lösning för ökad hållbarhet inom gummiindustrin för president Bachelet. Min förhoppning är att det ska få positiv effekt på våra pågående förhandlingar för en återvinningsanläggning i Chile, säger Thomas Sörensson, vd för Scandinavian Enviro Systems.

Enviros patenterade lösning att ta tillvara kimrök, olja, gas och stål från kasserade bildäck ligger väl i linje med Chiles ambitioner kring producentansvar för tillverkare av gruvdäck. Enviro har sedan tidigare långtgående förhandlingar med Chile om att etablera en återvinningsanläggning för sydamerikanska gruvdäck i landet.

Läs hela pressmeddelandet här

« Se alla nyheter