Riksdagsbesök hos Enviro

Riksdagsledamoten Hanna Westerén (S) besökte i slutet av maj Enviros återvinningsanläggning i Åsensbruk. Hon ansvarar för småföretagarfrågor i riksdagsgruppen och besöker samtliga partidistrikt för att träffa små och mellanstora företag.

– Det är otroligt intressant att träffa företag som Enviro och få inblick i deras pionjärverksamhet. Arbetet de gör för en cirkulär ekonomi inom däck- och gummiindustrin ligger helt rätt i tiden och är ett utmärkt exempel på när svensk innovation är på väg att gå på export globalt, säger Hanna Westerén.

Utöver en guidad rundtur i anläggningen diskuterades bristen på politiska incitament för företag att utveckla hållbara lösningar och produkter.

– Jag är överens med Thomas Sörensson om att det måste göras mer konkret, men det pratas mycket i politiken om att främja utvecklingen av sådant som hela samhället efterfrågar. En sådan konkret åtgärd kan vara att premiera aktörer som tar ansvar i offentliga upphandlingar.

Efter besöket är Hanna Westerén hoppfull om att Enviros teknik och expertis går att överföra till andra områden och processer.

– Kunskapen hos Enviro är jätteviktig och de har lagt ned väldigt mycket tid och kraft på att utveckla denna patenterade teknik. Förhoppningsvis är det något som kan inspirera andra branscher och delar av samhället att satsa på nya tekniker för hållbar utveckling.

« Se alla nyheter