Förlängda MoU i Kina och Chile

Scandinavian Enviro Systems (publ) förlänger avsiktsförklaringarna (MoU) med kinesiska däckproducenten Guangzhou Vanlead Group Co. Ltd, och den chilenska investeraren Genera4 S.A.

– Det betyder att arbetet med att etablera återvinningsanläggningar i båda länderna fortgår. Ambitionen att etablera en anläggning i Guangzhou med projektstart under 2017 kvarstår, säger Thomas Sörensson, vd för Enviro.

MoU:t med Vanlead, som undertecknades 29 mars i år, förlängs för att möta det statliga bolagets inköpsprocess. Samtidigt fortlöper samarbetet med oförändrad takt.

– Tillsammans har vi beslutat om placering av anläggningen och fört detaljerade diskussioner på plats.

Enviro har haft kontinuerlig kontakt med den chilenska marknaden i flera år och MoU:t med Genera4 S.A. undertecknades 10 november 2016. Företagets återvunna Kimrök är industriellt accepterad och har testats av chilenska gummitillverkare och internationella däckproducenter.

– Landets nya producentansvarslag gör att behovet av vår typ av lösning ökar såväl hos däcktillverkare som hos gruvbolag och myndigheter. Förlängningen med Genera4 S.A. är en naturlig del i vårt fortsatta samarbete för att etablera en anläggning i landet, säger Thomas Sörensson.

Förlängningen på respektive MoU är på tre månader och öppnar för ytterligare förlängning vid behov.

« Se alla nyheter