Enviro välkomnar Carl-Johan Pihlgren som nyanställd ingenjör

Carl-Johan Pihlgren har arbetat som konsult för Enviro sedan 2012 då han var en viktig del av uppförandet av företagets anläggning i Åsensbruk. Nu blir han heltidsanställd i rollen som lead process- och E&IC där han ska fokusera på att inom sitt område säkerställa funktion, utveckling och driftsättning av framtida anläggningar.

– Jag känner både Enviro och tekniken väl och efter nästan nio år är det naturligt att jag arbetar heltid i företaget. Vi har haft flera utmaningar genom åren och är nu i en spännande position att föra ut ny svensk cleantech på en internationell marknad, säger Carl-Johan Pihlgren, lead process- och E&IC på Enviro.

Carl-Johan Pihlgren var bland de första att ta examen som högskoleingenjör på Chalmers i mitten av 80-talet. Sedan dess har han arbetat framförallt med automation, förbränning och pyrolys inom olika industrier. Han har bland annat arbetat som Technical Director för Boson Energy och Manager Engineering i Mobotec Europe, sedan 2009 driver han den egna konsultfirman Exilia Engineering. Det var som konsult han först kom i kontakt med Enviro.

– Jag har arbetat renodlat med energi, förgasning, pyrolys och förbränning sedan 2006. Jag kom i kontakt med Enviro år 2012 när anläggningen i Åsensbruk höll på att byggas och jag kom in i projektet med ansvar för automation och driftsättning av pyrolystekniken. Sedan dess har jag varit delaktig i det tekniska utvecklingsarbetet.

Med det strategiska partnerskapet med Michelin som bas kommer Enviro att etablera ytterligare återvinningsanläggningar.

– Vi har många olika kompetenser i företaget som är värdefulla när vi fortsätter att kommersialisera pyrolystekniken. För egen del har jag alltid brunnit för projekt där teknik möter miljönytta så jag ser fram emot att föra ut Enviros teknologi i världen, säger Carl-Johan Pihlgren.

« Se alla nyheter