Enviro och Volvo Lastvagnar planerar samarbete

Snart kan Enviros kimrök komma att godkännas för däck till tunga fordon efter att diskussioner med Volvo Lastvagnar nu börjar konkretiseras.

– Volvo Lastvagnar ser mycket positivt på att vara med och påverka implementeringen av miljögummi som en naturlig del i deras verksamhet, säger Thomas Sörensson, vd Enviro.

Förra året kvalitetssäkrade och godkände Volvo Cars användningen av miljögummi innehållande Enviros kimrök. Efter det har de mångdubblat användningen att omfatta flera olika gummikomponenter.

– Tack vare att vår återvunna kimrök redan är godkänt för industriell användning av både Volvo Cars och flera internationella däcktillverkare, börjar diskussionerna med Volvo Lastvagnar i konkreta förslag.

Det är via ett forskningsprojekt hos RISE, en sammanslagning av flera statliga institutioner med syftet att vara en innovationspartner inom cirkulär ekonomi för industri och samhälle, som Enviros vd Thomas Sörensson och företrädare för Volvo Lastvagnar inlett diskussionerna.

– Just nu pratar vi om att de vill genomföra tester på däck med återvunnen kimrök för tunga fordon i deras testanläggning tillsammans med olika däcktillverkare. De vill kunna föreslå mer miljövänliga däck till deras fordonskunder, ett sätt är att bana väg och hjälpa oss att snabbare accepteras av däckmarknaden för tunga fordon.

Det finns många verksamheter som vill ha en miljövänlig profil, allt från internationella företag till kommunala bussbolag.

– Målsättningen är att tillsammans med Volvo Lastvagnar sprida kännedom om att kunna implementera vår återvunna kimrök fullt ut. Självklart ser de internationella däcktillverkare vi redan har som kunder och samarbetspartners mycket positivt på detta initiativ.

Läs mer om RISE här

« Se alla nyheter