Enviro nyckeltalare på Recovered Carbon Black Congress 21-22 maj, 2019

I en uppföljning av förra årets Carbon Black World 2018, där Enviro väckte internationellt intresse, arrangerar nu Smithers Rapa en ny konferens som endast handlar om återvunnen kimrök. Konferensen hålls i Berlin 21-22 maj 2019 och Enviro är inbjuden som en av nyckeltalarna.

– Jag tror eventet kommer vara mycket viktigt för alla bolag som arbetar med rCB, alla kommer inse att även däckvärlden nu är beredda att introducera rCB. Vi har redan indikationer på detta och förhoppningsvis kommer en eller flera internationella däckbolag avisera detta snart, säger Fredrik Olofsson, säljchef på Enviro.

Branschen kring återvunnen kimrök, rCB, växer då allt fler gummiproducenter inser de kommersiella och strategiska värdena av att erbjuda mer miljövänliga produkter. Enviro kommer bland annat att berätta om företagets status och fokus på att bygga tillräcklig kapacitet för att möta efterfrågan av rCB.

– Jag kommer även fokusera på att vi arbetar för att höja värdet på rCB, både som en ny handelsvara och dess prisbild. En annan väldigt intressant del vi kommer att prata om är TPO [Tyre Pyrolysis Oil] som börjar väcka mer och mer intresse på marknaden.

En framgångsfaktor för en konferens inom rCB är att flera internationella aktörer inom däck och gummivärlden medverkar antingen som talare eller besökare.

– Viktiga talare är vi, Pyrolyx, Bolder Black, Windspace A/S och Michelin som kommer att medverka. Vi har ganska bra kontaktnät inom europeiska gummiområdet och vet att flera viktiga aktörer planerar att komma dit som besökare, säger Fredrik Olofsson, säljchef på Enviro.

För mer information: https://www.smithersrapra.com/events/conference/recovered-carbon-black

« Se alla nyheter