Enviro nominerat till två utmärkelser inom hållbarhet, Tyre Pyrolysis Award och Best Tyre Recycler

Scandinavian Enviro Systems har nominerats till två internationella utmärkelser på Recircle Awards, ett branschinitiativ för att uppmärksamma värdefulla bidrag inom däck-, regummerings-, och återvinningsindustrin som främjar den cirkulära ekonomin.

– Vi är otroligt glada över att vårt arbete återigen uppmärksammas internationellt. Industrin och däckbranschen gör stora kliv mot en mer hållbar framtid och där är Enviros teknik en viktig komponent för att lyckas uppnå cirkulära flöden, säger Thomas Sörensson, vd Enviro.

Det är andra året i rad som Enviro nomineras på Recircle Awards, som vann 2021 års upplaga i kategorin Tyre Pyrolysis Award. Initiativet har instiftats av flera framstående aktörer inom gummi- och däckindustrin.

– 2021 har varit året då cirkulära material verkligen fick ett stort uppsving, vilket även märkts eftersom Enviro haft stora framgångar. Initiativ som Recircle Awards är viktiga för att ge uppmärksamhet till innovativa lösningar som gynnar en cirkulär ekonomi, Enviros nomineringar visar på att vi erbjuder en unik och viktig lösning till en stor utmaning – utvinning av värdefulla material från uttjänta däck, säger Thomas Sörensson.

Under 2021 har Enviros återvunna kimrök blivit ISCC-certifierad, arbetet med att etablera en ny anläggning i Uddevalla går framåt och i november deltog vd Thomas Sörensson i ett panelsamtal med branschens främsta aktörer på Recovered Carbon Black Conference.

Recircle Awards delar ut 20 utmärkelser i olika kategorier. Röstningen är öppen för allmänheten och vinnarna offentliggörs 25 april, 2022.

Läs mer om Tyre Pyrolysis Award och rösta här.

Läs mer om Best Tyre Recycler och rösta här.

 

Om Recircle Awards

Ett internationellt initiativ för att uppmärksamma värdefulla bidrag inom däck-, regummerings-, och återvinningsindustrin som främjar den cirkulära ekonomin. Recircle Awards delades för första gången ut 2021.

Enviro är guldsponsor till initiativet.

« Se alla nyheter