Enviro föreläser på European Tyre Recycling Conference

Scandinavian Enviro Systems deltar på ETRA’S (European Tyre Recycling Association) årliga konferens som äger rum 16–18 mars i Bryssel. Konferensen är helt och hållet inriktad på  teknik för återvinning av däck och gummi, och årets tema är ”Den cirkulära ekonomin inom däckåtervinning”.

Elisabeth Gustafsson, CTO, och Bengt-Sture Ershag, teknikutvecklingschef och grundare, kommer under konferensen hålla ett föredrag om det genombrott som Enviro nått genom samarbetet med AnVa Polytech. Samarbetet ledde till att Volvo Cars med sina höga krav på kvalitetssäkring godkände användandet av Enviros kimrök i en specifik applikation, vilket resulterade i företagets första kommersiella avtal för återvunnen kimrök.

– European Tyre Recycling Conference är en viktig samlingsplats för hela branschen. Den del av konferensen som behandlar pyrolysteknik har vuxit undan för undan sedan ETRA startades för 20 år sedan och i år kan vi presentera ett resultat som är helt unikt i sitt slag. Vi bedömer att vi kan vara först i världen när det gäller att  ha kvalificerat återvunnen kimrök från en fullskalig pyrolysanläggning, och konferensen är en bra möjlighet för oss att informera branschen om Enviros arbete och framgångarna vi haft nyligen, säger Thomas Sörensson, vd för Scandinavian Enviro Systems.

Mer information om konferensen finns att läsa här.

« Se alla nyheter