Cirkulär ekonomi på Almedalsagendan | Scandinavian Enviro Systems

Cirkulär ekonomi på Almedalsagendan

Cirkulär ekonomi inom industrin har utvecklats till en viktig del av Sveriges framtida hållbarhetsarbete. Det märks inte minst under årets Almedalsvecka där frågan kommer diskuteras flitigt av både politiker och företrädare för näringslivet och akademin. Onsdag 6 juli arrangerar Återvinningsindustrierna ett seminarium om hur potentialen i cirkulär ekonomi kan maximeras, Enviros vd Thomas Sörensson är en av deltagarna.

Det är viktigt att lyfta upp de många möjligheter som cirkulära ekonomier medför på en central arena som Almedalen. Enviro har länge arbetat med att bidra till en hållbar gummiindustri, nu får vi ytterligare ett bra tillfälle att berätta om det.

Återvinningsindustriernas seminarium i Almedalen ska bland annat gå till botten med vilka förutsättningar som behövs för en resurseffektiv utveckling där material tas bättre tillvara, och hur cirkulära ekonomier kan göras konkurrenskraftiga mot befintliga processer. Thomas Sörensson får sällskap på scen av bland andra hållbarhetscheferna från McDonalds, Ragn-Sells och Axfood.

– Sverige har miljöteknik av världsklass och med gemensamma insatser kan vi också vara ledande i att föra internationellt hållbarhetsarbete framåt. För att göra detta behöver lagstiftning och marknadsförutsättningar anpassas och då är diskussionsarenor som Almedalen viktiga. Jag ser fram emot att medverka under seminariet och diskutera den enorma potential som finns i cirkulär ekonomi.

”Hur maximerar vi potentialen i en cirkulär ekonomi?”
Tid och plats:
Onsdagen den 6 juli kl. 13.00-14.30 i Svenskt Näringslivs trädgård, Hamngatan 3
Arrangör: Återvinningsindustrierna

« Se alla nyheter