Chilenskt statsbesök ger nya möjligheter

När Chiles president Michelle Bachelet gjorde sitt första statsbesök till Sverige var Enviro inbjudna. Vd Thomas Sörensson presenterade under besöket företagets unika miljöteknik för Chiles ledning och närvarande aktörer från näringslivet i Sverige.

– Det var två mycket givande dagar där jag upplevde stort intresse för Enviros teknik. Miljöproblemen som följer med uttjänta däck behöver en hållbar lösning, det är alla medvetna om även på högsta nivån, säger Thomas Sörensson.

Förutom president Bachelet var även Chiles ekonomi- och tillväxtmyndighet, CORFO, och landets gruvminister på plats i Stockholm. Enviro har under en längre tid fört förhandlingar om att etablera en återvinningsanläggning i Chile för att hantera landets stora kvantiteter av uttjänta gruvdäck.

– Ett resultat från statsbesöket är att vi nu har direkta ingångar på regeringsnivå till de chilenska instanser som beslutar om producentansvarslagen och de investeringsbidrag vi ansökt om. Intresset från CORFO och gruvministern har resulterat i nya planerade möten framöver.

Enviro kommer nu bygga vidare på de etablerade relationerna med de chilenska myndigheterna.

– Jag upplever att vi nu fått ytterligare fart på diskussionerna om en återvinningsanläggning i Chile.

« Se alla nyheter